محمدرضا ایازی روزنامه نگار
آرمان تبریز-به بهانه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی تخصصی ماشین آلات، صنایع و محصولات پوست و چرم ایران-تبریز که در ۲۲- ۲۵ تیرماه۱۴۰۲ برگزار می شود ، بر آن شدیم که اندکی بیشتربه موضوع نماییشگاه های بین المللی در ابعاد گسترده بپردازیم.
در تعاریف کلی از نمایشگاه ها نیز گفته می شود؛ نمایشگاه ها و به ویژه نمایشگاه های بین المللی رویدادهایی هستند که در یک زمان معین و در فواصل زمانی معین با فراخوان های مختلف و متفاوت برگزار می شوند و در این رویدادها تعداد زیادی از شرکت ها طیف اصلی محصولات را از یک یا چند صنعت ارائه می دهند که عموماً در آن به فکر فروش عمده هسند.
به طور کلی نمایشگاه ها معمولا برای بازدیدکنندگان تجاری و صنعتی و به عبارتی برای بازدیدکنندگان حرفه ای و ارائه برندهای شاخص جذب و در نظر گرفته شده است در این مجموعه ها تعداد زیادی از شرکت ها، برخی از تنوع محصولات خود و یا نمایندگی را با چند صنعت ارائه می دهند و آنها را جهت بازار یابی کلی و فروش در برنامه های آتی در معرض نمایش قرار می دهند.
نمایشگاه های تجاری از جمله ابزارهای شاخص و اصلی در دسترس شرکت ها برای ارتباط با بازار مبداء و مرجع و همه ذینفعان مرتبط با آن هستند که به نوعی توان برندسازی و برندپروری و بازاریابی را دارند.
معمولا در نمایشگاه ها علاوه بر دیدار “Face To Face” یا همان چهره به چهره با مشتریان فعلی یا بالقوه، روندهای مرجع بررسی و تجزیه و تحلیل می گردد و زمینه نبوغ رقابت با آن مواجه می شود،
در عصر کنونی نمایشگاه های تجاری همچنان نقش بسزایی در ارتقای شرکت، محصولات و خدمات دارند. آنها نه تنها برای افزایش آگاهی از برند و بهبود تصویر استفاده می شوند.
غرفه داران همچنین می توانند از این نمایشگاه برای معرفی محصولات جدید به بازار، ایجاد روابط با مشتریان یا ترویج خدمات خود استفاده کنند.
نمایشگاه های تجاری همچنین مکانی ایده آل برای کسب بازخورد از مشتریان بالقوه است. شرکت ممکن است اطلاعات مهمی در مورد محصولات و خدمات به دست آورد که ممکن است در روند بهبود پیشنهاد آنها مفید باشد.
آنها همچنین می توانند به تعیین استراتژی های قیمت گذاری و بازاریابی کمک کنند که به طور موثر در جذب مشتریان جدید استفاده شود و یا اینکه از شرایط بعمل آمده اطلاعاتی در مورد تولیدات و زمینه فعالیت خود را برای اهداف عملی نمایشگاه ارائه می کنند به طوری که با تبلیغات و فروش، نمایشگاه ها عموماً مردم را به برندهای خود جذب می کنند.
تولیدکنندگان و صاحبان صنایع درنهایت نیز برندهای مطرح و مورد اعتماد خود را با انتقال کالاهای و داشته های خود و با حضور در غرفه ها به نوعی سایز کوچک یا فشرده شده آن مجموعه را در نمایشگاه ها احیا و برای فراگیر شدن ارایه می کنند.
نمایشگاه ها محل تبلور برای موفقیت تجاری، حتی بین المللی، هر شرکتی هستند. تخمین زده می شود که حدود ۵۰ درصد از صادرات شرکت های ما هر ساله در نمایشگاه ها به ویژه نمایشگاه های کوچکتر انجام می شود.
تجربه ثابت کرده است؛نمایشگاه های تجاری کارکرد بسیار مهمی را برای اقتصاد بازار انجام می دهند، آنها عرضه و تقاضا را برای مدت معینی در یک فضای فیزیکی یکسان جمع می کنند که به نفع روابط تجاری است.
در جمه بندی می توان گفت:عمده هدف اصلی در نمایشگاه ها فروش نیست، بلکه تبلیغ است و بازار یابی گسترده است و هر رویداد نمایشگاه مکانی برای ارائه نوآوری های محصول و آشنایی با فناوری های مدرن می شود. نمایشگاه ها همچنین فرصت هایی را برای آزمایش راه حل های ارائه شده در عمل ایجاد می کند و برگزار کنندگان رویداد همیشه اطمینان حاصل می کنند که پیشنهادات نمایشگاه نیازهای ساکنان و کارآفرینان را برآورده می کند.
خوشبختانه با جهانی شدن اقتصاد و افزایش جهت گیری برندها به این واقعیت کمک می کند که اهمیت چنین بازارهای صنعتی با اهمیت جهانی در آینده همچنان رو به رشد باشد و برگزارکنندگان نمایشگاه های تجاری بیش از پیش در حال تبدیل شدن به شرکای بازاریابی جامع اقتصادملی و فرا ملی خواهند بود.