آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: الگوی کشت متاثر از الگوی مصرف و بازارفروش محصولات کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار ما؛ مهندس اکبر فتحی در گفتگوی ویژه خبری واحد خبر و اطلاعات صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی – شبکه سهند که با محوریت بررسی علل افزایش تمایل به کشت محصولات سبزی و صیفی در استان انجام شد، ضمن بیان این مطلب افزود: شرایط اقلیمی، هزینه های تولید و اقتصادی بودن محصولات کشاورزی و مصرف بهینه منابع آب و خاک از دیگر عوامل تاثیرگذار در اصلاح، تعریف و تدوین الگوی کشت است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با توجه به محدودیت منابع طبیعی منجمله آب و خاک و سایر عوامل موثر در این خصوص، مجموعاً می تواند در اصلاح و اجرای الگوی کشت تعریف و تدوین شده از طرف وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان نقش ایفا نماید.
مهندس فتحی با اشاره به اینکه مالکیت خصوصی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: عمدتاً الگوهای ابلاغی از سوی وزارت و سازمان جهادکشاورزی استان توصیه ای و ترویجی می باشند و به لحاظ قانونی اجباری در این زمینه نیست و صرفاً در صورت اقتصادی بودن محصول کشاورزی مورد قبول و پذیرش کشاورزان و بهره برداران عزیز واقع می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با خاطرنشان ساختن این موضوع که تحلیل بازارفروش و تولید محصولات کشاورزی دو مقوله جدا از هم می باشند، اظهار کرد: در اقتصاد دانش بنیان از بازارفروش به تولید می رسیم ولی در اقتصاد سنتی این رابطه برعکس است، در اقتصاد سنتی در صورت کشش و تقاضای بازار، محصولات تولیدی بازارفروش پیدا خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی قراردادی بهترین روش برای تنظیم بازار و متعادل سازی عرضه و تقاضا می باشد، تصریح نمود: اگر بخواهیم قیمت تمام شده محصولات زراعی را تنظیم و متعادل نمائیم باید از یک نظام بهره برداری مشخصی تبعیت کنیم.
مهندس فتحی با بیان اینکه خرد بودن اراضی زراعی هزینه های تولید را افزایش می دهد افزود: یکپارچه سازی قطعات کشاورزی هم از افزایش قیمت تمام شده محصولات جلوگیری می کند و هم در کنترل انواع آفات و بیماریها در مزارع کشاورزی و افزایش ضریب مکانیزاسیون موثر و مفید می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: اولین برنامه سازمان جهادکشاورزی استان در راستای اقتصادی نمودن محصولات کشاورزی، یکپارچه سازی قطعات زراعی و افزایش مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی است و بایستی گام های عملی تری در جهت تعریف، تدوین و اجرایی نمودن سیاستهای تعیین شده برداشت.
وی گفت: کاهش قیمت تمام شده محصولات زراعی، قدرت رقابت محصولات داخلی در بازارهای جهانی را افزایش می دهد، در غیر این صورت محصولات ما پتانسیل رقابت پذیری را نخواهند داشت.
مهندس فتحی عدم پیش بینی شرایط عرضه و تقاضا را عامل اصلی در پیدایش نوسانات شدید قیمتی برخی محصولات کشاورزی منجمله سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و هویج دانست و افزود: پیش بینی صحیح و علمی شرایط عرضه و تقاضا، از افزایش یا کاهش مصنوعی کشت محصولات جلوگیری می نماید و پایدارسازی امنیت غذایی را تضمین می کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان توسعه مجتمع های گلخانه ای و کشت در فضاهای بسته و کنترل شده را عامل موثر در توجیه کشت محصولات اقتصادی و باکیفیت عنوان کرد و گفت: سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای در دو سال اخیر از ۵۶ هکتار در سال ۹۶ به ۱۶۵ هکتار در سال ۹۸ ارتقاء یافته و مقرر شده تا در سالهای آتی ۲۰۰ هکتار نیز به این مجتمع ها اضافه گردد.
مهندس فتحی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: بکارگیری فارغ التحصیلان کشاورزی در این بخش و استفاده از علوم و فنون روز موجب ارتقاء بهره وری و افزایش عملکرد در واحد سطح خواهد شد، پیش بینی می شود در سایه نزول رحمت الهی در سالجاری شاهد افزایش ۵ درصدی تولید محصولات زراعی و باغی در سطح استان باشیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی:
الگوی کشت متاثر از الگوی مصرف و بازارفروش محصولات کشاورزی است
آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: الگوی کشت متاثر از الگوی مصرف و بازارفروش محصولات کشاورزی است.
لینک کوتاه :
https://www.armantabriz.ir/?p=6192
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در آذربایجان شرقی صورت می گیرد: بهره برداری از۶۴ پروژه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با اعتبار بالغ بر۱۹۸۷۱ میلیارد ریال
انتصاب سرپرست تعاون روستایی استان آذربایجان شرقی
آرمان تبریز-مراسم تودیع و معارفه سرپرست تعاون روستایی استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی؛ من هم یک سپاهی شعار امروز همه مردم ایران است
آرمان تبریز-تفاهمنامه همکاری مشترک درخصوص فعال کردن کارگروههای جهادی و اجرای پروژههای مرتبط با بخش کشاورزی، بین سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورا منعقد شد.
به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در آذربایجان شرقی صورت می گیرد:
بهره برداری از۶۴ پروژه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با اعتبار بالغ بر۱۹۸۷۱ میلیارد ریال
آرمان تبریز-رئیس سازمان جهادکشاورزی استان و رئیس ستاد بزرگداشت دهه فجر سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از افتتاح و بهره برداری 64 پروژه زیربنایی و تولیدی در بخش کشاورزی استان به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال1401 با اعتبار بالغ بر 19 هزار و 871 میلیارد ریال خبر داد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.