آرمان تبریز- آذربایجان شرقی گفت: ارتقای سلامت جامعه با توسعه آبزی مصرفی، هدف راهبردی مدیریت شیلات و امور آبزیان استان می باشد.
به گزارش خبرنگار ما؛مهندس قاسم جعفروند درگفتگو با خبرنگاران، ضمن بیان این مطلب افزود: این مدیریت ارتقای سلامت جامعه توسط توسعه آبزی مصرفی را از اهداف مهم راهبردی خود قرار داده است و در سه محور یا حیطه عملیاتی مداخلات محیطی و اجتماعی، مداخلات ترویجی سبک زندگی و مداخلات نظام سلامت دنبال می کند بنابر این برنامه ریزی ها بر این اساس است و پروژه های مربوطه را در قالب این برنامه ها به اجرا در می آورد.
وی گفت: درمورد مصرف آبزیان در استان در سال ۱۳۵۷ درسبد خانوار هیچ جایگاهی برای آن تعریف نشده بود بطوری که در این سال مصرف سرانه آبزیان استان به سختی به ۱۰۰ گرم در سال می رسید لیکن هم اکنون پس از چهل سال این میزان به ۷ کیلوگرم رسیده و هر سال جایگاه خوبی را در سبد خانوارهای استان برای خود اختصاص می دهد.
مهندس جعفروند ادامه داد: این موفقیت از یک طرف وابسته به فعالیت های ترویجی و آگاه سازی جامعه بود و از طرف دیگر رشد ۱۵۰ برابری فروشگاه ها و مراکز عرضه آبزیان، توسعه رستوران های ویژه آبزیان ۵ مورد در تبریز و حدود ۵۰ مورد غذاخوری با غالبیت پخت ماهی در شهرستان ها و ایجاد کارخانجات و واحد های فراوری در استان به ظرفیت ۳۸۰۰ تن در سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از عوامل توسعه آبزی مصرفی در استان بوده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان درحیطه مداخلات محیطی و اجتماعی برنامه خود را افزایش سهم آبزیان در امنیت غذایی عنوان نمود و افزود: در حال حاضر پروژه های خود را در این بخش بر پایه اصلاح ساختار بازار محصولات شیلاتی، توسعه صنایع تبدیلی، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات وارتقای بهره وری عوامل تولید قرار داده ایم.
وی گفت: دستاوردهای اجرایی نمودن این پروژه ها افزایش فروشگاه های الگو سازی شده بهداشتی، افزایش مراکز عرضه، تنوع بخشی به فرآورده های شیلاتی، ایجاد ارزش افزوده بالا از آبزیان، افزایش تولید آبزیان و ارتقای دسترسی به محصولات شیلاتی می باشد که خوشبختانه توانسته ایم گامهای مناسب و موثری را برداریم، لیکن تا اهداف مطلوب فاصله داریم.
مهندس جعفروند مداخلات سبک زندگی را با بهبود وضعیت تغذیه جامعه گره می زند و می گوید: فرهنگ سازی درآبزی مصرفی در دستور کار قرار گرفته تا در پایان برنامه ششم توسعه مصرف سرانه آبزیان به ۸ کیلوگرم ارتقا دهیم و با این کار نقش خود را در سلامت جامعه با بهبود تغذیه در سبد خانوار ایفا کنیم.
وی خدمات مشاوره ای و خدمات تحقیقاتی دانشگاه ها، معاونت غذا و دارو، مراکز تحقیقاتی استان را جزو برنامه های حیطه مداخلات نظام سلامت برشمرد و افزود: استفاده از تحقیقات و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی مراکز علمی مرتبط و همچنین استفاده از خدمات مشاوره ای اساتید تغذیه می تواند در ارتقای محتوای علمی هدف راهبردی مورد نظر و هم در تدوین شاخص های ارزیابی در دسترسی به کلیه برنامه ها موثر و راه گشا باشند.