تأکید رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی بر رفع نقاط حادثه خیز جاده های استان
تأکید رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی بر رفع نقاط حادثه خیز جاده های استان
آرمان تبریز-رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی بر برطرف کردن نقاط حادثه خیز جاده های استان تأکید کرد.

آرمان تبریز-رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی بر برطرف کردن نقاط حادثه خیز جاده های استان تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ در راستای تحقق اهداف پیش بینی شده در اصل ۱۵۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در خصوص پیشگیری از وقوع جرم و به منظور ایجاد هماهنگی و تعامل بین دستگاه ها و استفاده از توانمندی ها و ظرفیت های موجود در دستگاه های مسئول و مدیریت امر پیشگیری، اولین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۸ با حضور رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی تشکیل شد.
در این جلسه رییس کل دادگستری استان با اشاره به وقوع تصادفات رانندگی و تلفات انسانی به ویژه در محورهای مواصلاتی زنجان به تبریز، اهر- تبریز و تبریز- ارومیه (جاده جزیره اسلامی)، بر برطرف کردن نقاط حادثه خیز جاده های استان تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری پیشگیری از وقوع تصادفات رانندگی  را وظیفه همه دستگاه های استان دانست و از تمام دستگاه های مسئول خواست تا به وظایف خود به نحو احسن عمل کنند.
وی در حاشیه جلسه در گفتگو با خبرنگار صداوسیما با اشاره به سهم قابل توجه عامل انسانی در بروز تصادفات رانندگی بر ضرورت رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان خودروها که عامل اساسی و بازدارنده ای در پیشگیری از وقوع تصادفات رانندگی است تأکید کرد.
در ابتدای این جلسه معاون قضایی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان با ارائه گزارش سیمای جرایم، آسیب های اجتماعی و دعاوی استان در سه ماهه چهارم سال ۹۷ گفت: ۵۶ درصد از کل اتهامات در استان را ده اتهام (توهین به اشخاص عادی، ضرب و جرح عمدی، سرقت مستوجب تعزیر، تهدید، ایراد صدمه بدنی غیر عمدی بر اثر تصادف رانندگی، تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، افتراء و تصرف عدوانی) تشکیل می دهد.
بابک محبوب علیلو از افزایش ۹ درصدی ورودی پرونده های کیفری دادگستری استان در سه ماهه چهارم سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ خبر داد.
وی همچنین از افزایش ۱۹ درصدی ورودی پرونده های حقوقی دادگستری کل استان در سه ماهه چهارم سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ خبر داد و افزود: ۵۷ درصد از کل دعاوی استان را ده دعاوی (مطالبه خسارات دادرسی، مطالبه وجه، اعسار از پرداخت هزینه دادرسی، مطالبه خسارت تاخیر تأدیه، مطالبه وجه چک، تأمین خواسته، اعسار از پرداخت محکوم به، طلاق توافقی، مطالبه خسارت و الزام به تمکین) تشکیل می دهد و همچنین دعاوی طلاق توافقی و الزام به تمکین مجموعاً ۱۲% از کل ۱۰ خواسته اول استان را تشکیل می دهد.
علیلو افزایش ورودی زندانیان استان در سه ماهه چهارم سال ۹۷ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ را ۸ درصد اعلام کرد و بر استفاده از مجازات های جایگزین حبس و سایر نهادهای ارفاقی پیش بینی شده در قوانین جزایی از جمله نظارت تحت سامانه های الکترونیکی را در کاهش جمعیت کیفری زندان ها مؤثر دانسته و بر ضرورت استفاده از جایگزین های مذکور از سوی قضات تأکید کرد.
در این جلسه پس از  پیگیری اجرای مصوبات جلسه قبل شورای پیشگیری از وقوع جرم استان، گزارش عملکرد برنامه های اجرایی و اقدام های شاخص صورت گرفته در حوزه پیشگیری در سال ۱۳۹۷ارایه شد و برنامه های ابلاغی درسال ۱۳۹۸ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان نیز ارایه و تشریح شد.