رتبه اول تولید سماق در کشور متعلق به شهرستان هوراند می باشد
رتبه اول تولید سماق در کشور متعلق به شهرستان هوراند می باشد
آرمان تبریز- مدیر جهادکشاورزی شهرستان هوراند از آغاز برداشت سماق در سطح بیش از 700 هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.

آرمان تبریز- مدیر جهادکشاورزی شهرستان هوراند از آغاز برداشت سماق در سطح بیش از ۷۰۰ هکتار از باغات این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما ازتبریز؛ مهندس احد طایری در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه هوراند یکی از مهم ترین قطب های تولید سماق در کشور است که سماق این شهرستان در دل جنگل های ارسباران آذربایجان شرقی تولید و به عنوان مرغوب ترین سماق کشور محسوب می شود افزود: عملکرد این محصول ۰٫۸ تن در هکتار برآورد شده و پیش بینی می شود از کل باغات سماق شهرستان بیش از ۵۶۰ تن برداشت شود.

وی با بیان اینکه سماق در این شهرستان به مساحت کل۷۰۰ هکتار وجود دارد که از این مقدار ۵۵۰ هکتار بصورت جنگلی و ۱۵۰ هکتار بصورت دست کاشت می باشد افزود: سماق هوراند از لحاظ کیفیت، رنگ و طعم در رتبه اول کشور قرار دارد و سماق تولیدی در کارگاههای سماق کوبی موجود در منطقه که به  ۵ مورد افزایش یافته در شرایط بهداشتی فرآوری و بسته بندی می گردد.

مهندس طایری ادامه داد: با تلاش کارشناسان مرکز جهادکشاورزی چهاردانگه درسال ۹۷ نمونه هایی از ارقام پربار و با کیفیت منطقه شناسایی و به موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی استان انتقال یافت که با تلاش محققین این موسسه برای اولین بار در کشور، کشت بافت سماق انجام گرفت و امسال اولین نمونه از نهالهای کشت بافت سماق تولید و برای کشت در منطقه به مرکز چهاردانگه انتقال یافت که پس از آدابته شدن با شرایط محیطی در باغ الگویی سماق به مساحت یک هکتار در روستای آقبراز کشت گردید.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان هوراند ابراز امیدواری نمود که با این تلاش هم در زمینه تولید قدم مثبتی برداشته شود و هم اراضی شیبدار منطقه به باغهای سماق که بومی منطقه می باشد تبدیل گردد تا هم از لحاظ اقتصادی کمک حال کشاورزان شود و هم از فرسایش خاک جلوگیری کرده و در احیاء جنگلهای ارسباران قدم کوچکی برداشته شود .

وی با بیان اینکه سماق به لحاظ ارزش غذایی و دارویی، یکی از محصولات منحصر به فرد بخش چهاردانگه از توابع شهرستان هوراند می باشد که این شهرستان را به پایتخت سماق کشور تبدیل کرده است  افزود: بخش عمده این محصول از طریق خشک کردن و فرآوری در کارگاه های سماق کوبی فعال در منطقه، به بازارهای هدف عرضه می شود.

به گفته وی عملیات برداشت محصول سماق از اواخر مردادماه آغاز و تا پایان این فصل ادامه خواهد داشت.