آرمان تبریز-مراسم جشن تکلیف ۲۳ فرزند دختر و پسر همکار بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با حضور مدیر کل بنیاد استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ مراسم جشن تکلیف ۲۳ فرزند دختر و پسر همکار بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با حضور مدیر کل بنیاد استان برگزار شد.
عباس پورحسن مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در این آئین تربیتی معنوی با بیان اینکه خداوند، براى آنکه ما سعادتمند شویم و راه صحیح زندگى و بندگی را بشناسیم و انتخاب کنیم، هم در وجود ما «عقل» قرار داده است و هم توسّط پیامبران «دین» فرستاده است تا با عمل به راهنماییهاى عقل و دین، انسانهایى کامل و سعادتمندی باشیم افزود: آنچه که خداوند بر ما «واجب» ساخته و از ما خواسته است که عمل کنیم، کارهاى نیک، سودمند و مفید براى ما و جامعه است و آنچه را که «حرام» دانسته و از آن نهى فرموده است، کارهاى ناشایست و زیانآور است که براى جسم و روح ما ضرر دارد.
وی در ادامه عنوان داشت: از میان موجودات، تنها انسان ویژگی تکلیف را داراست و این از امتیازات و افتخارات انسان است که از سوی خدای هستیبخش، فرمان مییابد و عهدهدار انجام کارها و وظایفی میشود که خواسته پروردگار جهان است.
مدیرکل بنیاد استان با تأکید بر اینکه بایستی همیشه سالگرد بلوغ خود را که مرحله رسیدن به تکلیف است جشن گرفت، چرا که در چنین روزی، لیاقت مسئولیتپذیری و انجام تکالیف الهی را یافتهایم تصریح کرد: ما از سوی پروردگار مأموریم به دستورهای الهی عمل کنیم و نماز به پا داریم و دانشآموزانی که به سن تکلیف رسیدهاند، همانند صفحه سفیدی هستند که تاکنون هیچ نوشتهای روی آن نیامده و باید با رسیدن به سن تکلیف در انجام وظایف دینی خود کوشا باشند تا همچنان نامه اعمالشان سفید و پاک و منزه بماند.
وی افزود: از این جهت، کسى به سعادت مىرسد که در اجراى فرمان خدا کوشا باشد و دقیقاً دستورهاى دینى را که دستور خداوند است، انجام دهد.
پورحسن با بیان این نکته که خاطره جشن تکلیف، یک خاطره شیرین تربیتى و معنوى است، سرآغازی شیرین برای حرکت در مسیرتعالی و معنویت است که کودکان با ورود به این سن، بهار زندگی را با فریضه نماز، دعا و قرائت قرآن پیوند میدهند افزود: سن تکلیف در واقع آغاز بلوغ دختران و پسران است که با جشن تکلیف احکام روحبخش دین مبین اسلام برای این قشرها ساری و جاری میشود.
وی عنوان داشت: در فرهنگ کهن ایران اسلامی برای هر عید یا هر مناسبت خوب که از طرف پروردگار، نعمتی به ما رسیده باشد، جشن میگیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم. به تکلیف رسیدن، یک عید است، زیرا از نظر عقلی و جسمی دختران و پسران به حدی رسیدهاند که خداوند به آنان دستور میدهد و آنها نیز خوشحالاند که خواستهها و دستورهای او را اطاعت کنند و بنده شایسته او به حساب آیند. امیدوارم خاطره جشن تکلیف، بهعنوان یک خاطره شیرین تربیتی و معنوی در ذهن همه ما نقش ببندد.