آرمان تبریز- هفتمین همایش ملی و چهاردهمین همایش منطقهای مشروطه پژوهی با موضوع” استکبار ستیزی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی”، ۱۴ مرداد ماه مصادف با سالروز صدورفرمان مشروطیت در دانشگاه آزاد تبریز برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار ما از تبریز، رئیس همایش ملی استکبارستیزی ازنهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی در نشست خبری ضمن تشریح نحوه برگزاری و جزئیات این همایش طی سخنانی گفت :از آنجایی که نقش و محوریت تبریزدر انقلاب مشروطه براحدی پوشیده نیست و اساسی ترین محوریت بر دوش تبریز بوده برخودوظیفه میدانیم که هرسال مصادف با سالروز قیام مشروطه این مهم را با برگزاری همایش گرامی بداریم.
وی با بیان اینکه هر چند عدالتی خواهی از اهداف مهم قبل مشروطه نیز بود افزود: مردم به دنبال این مطالبه و تحصن درشاه عبدالعظیم خواستار تاسیس عدالتخانه شدندکه آن موقع هنوزحرفی از مشروطه نبود و سپس جنبش تنباکو و اعتراض به استکبار علیه انگلستان رخ داد و در نهایت در انقلاب مشروطه به اوج رسید.
رئیس همایش ملی استکبارستیزی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب، اضافه کرد: در زمان مشروطه ضعف اقتصادی داشتیم و وضعیت مردم اسفبارتر بود،قدرتهای بزرگ نیز از این فرصت استفاده کرده و امتیاز میگرفتند. دراین شرایط فقط وضعیت دربار خوب شده و مقدمات سفر ناصرالدین شاه به اروپا را فراهم می کرند و کوچکترین نفعی به حال مردم نبود.
وی ادامه داد: اگرچه امروز نیز نمیتوان ادعا کرد که عدالت به طور کامل محقق شده، انتظار از دولت برقراری عدالت بوده که قوه قضاییه نیز پیگیر این مهم است هرچند که تا کنون حتی در یکسان سازی حقوق کارکنان که خواست اکثریت است نتوانسته اند به این موضوع مهم جامه عمل بپوشانند و هنوز در حقیقت با اصل اجرای عدالت در جامعه فاصله داریم.
جوانپور گفت: مردم، نه از انقلاب اسلامی، بلکه از تبعیض و بی عدالتی و شکاف بین حرف و عمل ناراحت هستند.
رئیس همایش ملی استکبارستیزی ازنهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی ،با بیان اینکه، امسال همایش به شکل مجازی و به شکل نشستهای محدود تخصصی برگزار میشود،اظهار کرد: محدودیتی برای ارسال مقاله نداریم و بررسیهایمان تمام نشده و انتخابها هنوزنهایی نشده است.
جوانپور با بیان اینکه شناساندن جایگاه تبریزدرنهضت مشروطه از جمله اهداف برگزاری این همایش است افزود : نقش تبریز در این نهضت بر کسی پوشیده نیست چرا که مردم این شهر به دنبال ظلمهای حکومت قاجار، بر اساس آرمان عدالت خواهی، اولین عدالتخوانه را تشکیل دادند.
رئیس دانشگاه آزادتبریز، نبود رهبری منسجم و نبود بصیرت و آگاهی کامل در مشروطه را علل انحراف آن عنوان کرد و گفت: در انقلاب اسلامی نیز بازرگانها !!! و بنیصدرها میخواستندانقلاب اسلامی را به مسیرهای دیگری منحرف کنند که با فشار مردم نتوانستند. اکنون نیز مستکبران، دشمن اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند
وی ادامه داد: کاهش قدرت شاه به دلیل عقد قراردادهای خارجی و شرایط تحمیلی دشمن نیز ازدیگر علل عدالت خواهی مردم در انقلاب مشروطه بود، اکنون نیز دشمنان و مستکبران میخواهند با دخالتهای بیجا، انقلاب اسلامی را به سرنوشت مشروطه دچار کنند.
جوانپور با اشاره به لزوم همکاری نهادهای مختلف در برگزاری همایش ملی مشروطیت، درشان تبریزگفت:عده ای تلاش میکنند تا نقش تبریز درجریان مشروطه را به فراموشی سپرده و آن را کم رنگ جلوه دهند در صورتی که تبریز همیشه درنهضتهای ۱۰۰ سال اخیر پیشرو بوده و خواهد بود و ما نیز این مسیر را در حد وسع ادامه خواهیم داد .
رئیس دبیرخانه دائمی مشروطه پژوهی تاکید کرد: نهضت فراگیر مشروطیت درایران و آذربایجان،حرکتی عمیق برگرفته ازمبانی دینی و اعتقادی و مبارزه برای عدالت و عدالتخواهی و برخاسته از بطن مردم بوده است.
طبق اظهارات رئیس همایش ملی “عدالت خواهی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی ” تاکنون بیش از ۶۰ مقاله در محورهای مختلف به دبیرخانه همایش تاکنون ارسال شده است .
در ادامه این نشست ،مسلم اورنگی مسئول بسیج فرهنگیان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه موضوع زنده نگه داشتن مشروطیت به عنوان برنامه محوری بسیج، در اولویت برنامههای ماست اظهار داشت :استکبار سیتزی در تبریز معاصر از مشروطه تا انقلاب اسلامی و تا گام دوم انقلاب ادامه داشته و همچنان باید تداوم یابد.
وی با تاکیدبراینکه وظیفه همه نهادها گفتمان سازی برای «گام دوم» است و در این اثنا بایدبحث استکبار ستیزی را سرلوحه نقشه مسیر راه خود قراردهیم.
اورنگی تاکیدکرد: تلاش داریم تا ازصاحبنظران این حوزه نیز استفاده کنیم، رسانهها و فضای مجازی نیز باید در انعکاس دستاوردها و محتوای این همایش همکاری کنند.
وی اظهارکرد: همایش ملی مشروطیت، ۱۴ مرداد ماه در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود و برگزاری آن در فضای سربسته یا فضای آزاد، به شرایط شیوع کرونا در استان طی هفتههای آتی بستگی دارد.
همچنین دراین نشست؛دبیر رسانهای هفتمین همایش ملی وچهاردهمین همایش منطقهای استکبارستیزی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی با بیان اینکه باید از رخ داد بزرگ انقلاب مشروطه و علل شکست مشروطه درس بگیریم اظهار کرد: اگر توان علمی و رقابتی ایران در زمان مشروطه در مقاسیه با امروز بود شاید ، هرگز دچار شکست نمیشد و شایسته است آسیب شناسی های لازم به عمل آید.
دکترجعفر محسنی افزود:پیشرفت جامعه باید باید در اکثر زمینههای مختلف به حدی باشد که علاوه بر تامین نیازهای اساسی و داخلی، آن را به فراتر ازمرزها بکشانیمو و جلوی تحریمها و هزینههای تحمیلی استکبار را گرفته و ضعفهایمان را پوشش دهیم.
وی با اشاره به ماهیت فرهنگی، آموزشی و پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جنبه فرهنگی این نهاد انقلابی ایجاد میکند تا همیشه در حوزههای فرهنگی پیشرو باشیم.
محسنی درپایان خاطر نشان شد، با شیوع ویروس منحوث کرونا در حال حاظضر مسئولیت خطیر رسانهها و فضای مجازی به مراتب نسبت به گذشته سنگینتر شده است لذا با توجه به عدم امکان برگزاری حضوری همایش ملی مشروطه ،انتظار میرود رسانهها درانعکاس هر چه پربارترشدن این همایش نقش اساسی را ایفاء کنند.