آرمان تبریز-رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی گفت: رسانه در کنار خانواده، مدرسه و دانشگاه ، یکی از جایگاه های گسترش معنویّت و اخلاق است.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز،دکتر موسی خلیل اللهی روز دوشنبه در اولین دیدار خود با اصحاب رسانه آذربایجانشرقی بعد تحویل مسولیت جدید،با تأکید بر نقش تأثیرگذار خبرنگاران و اصحاب رسانه در اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی و با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و توصیه مقام معظم رهبری (دام ظله) مبنی بر گسترش معنویّت و اخلاق در جامعه، رسانه را در کنار خانواده، مدرسه و دانشگاه یکی از جایگاه های گسترش معنویّت و اخلاق دانست.
وی سه اتهام اول در پرونده های کیفری استان را توهین به اشخاص، ضرب و جرح عمدی و تهدید اعلام کرد و اظهار داشت: ۲۸ درصد پرونده های کیفری استان را اتهام توهین، ضرب و جرح عمدی و تهدید تشکیل می دهد.
خلیل الهی فرهنگ سازی در خصوص بالا بردن آستانه تحمّل مردم توسط اصحاب رسانه و مطبوعات را از جمله راهکارهای ایجاد آرامش در بین مردم و در نهایت کاهش جرم توهین و نزاع و درگیری عنوان کرد.
رییسکل دادگستری آذربایجانشرقی همچنین اعلام کرد: کیفرخواست پرونده مفاسد اقتصادی به مبلغ ۵۰ میلیون دلار برای متهمین پرونده درتبریز صادر شده و برای بررسی و صدور رای نهایی به تهران ارسال شده است.
خلیل اللهی افزود: در این پرونده تعدادی از مفسدان اقتصادی و سودجویان بازار ارز، به نام افراد بی بضاعت کارت های بازرگانی گرفته و از این طریق با دریافت ارزهایی به نرخ دولتی، به جای آنکه آنها را برای رونق تولید و چرحه بازار ارز وارد کنند، در بازار ازاد به فروش رسانده اند.
وی پیش بینی کرد آرای این پرونده توسط قوه قضائیه طی روزهای آینده صادر و به اطلاع عموم برسد.
خلیل اللهی همچنین ازنهایی شدن بررسی های پرونده ای به ارزش ۱۲۰ میلیارد تومان در دادگستری آذربایجان شرقی خبر داد که طی آن دو نفر هم اکنون در بازداشت بوده و تعداد ۷ نفر نیز در رابطه با همین پرونده درگیر موضوع هستند.
خلیل اللهی با بیان اینکه پروندهای دیگر در حوزه مفاسد اقتصادی در دادگستری استان در دست رسیدگی است، موضوع آنرا مربوط به واردات کاغذ اعلام و تصزیح نمود: در این پرونده فردی به میزان ۴۰ میلیون دلار ارز برای واردات کاغذ دریافت کرده، اما آن را در این زمینه وارد نکرده بود گکه در جریان دادرسی ها، از مبلغ کل پرونده، ۲۵ میلیون دلار به سیستم بانکی کشور بازگردانده شد.
به گفته وی پرونده مزبور مربوط به یکی از شرکت های پتروشیمی است که ارزهای دولتی را دریافت کرده و به جای تزریق به بدنه تولید و صنعت، در بازار ثانویه به فروش رسانده و سودهای هنگفتی کسب کرده اند.
رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل پرونده ای به استعداد ۹ متهم مربوط به فعالیت صرافی ها در تبریز خبر داد و گفت: در این پرونده این افراد ارز مداخلهای برای تعدیل قیمت ارز را گرفته و در بازار آزاد فروخته اند.
وی متذکر شد: اساساً سیاست وجودی دادگستری تأمین عدالت، ارائه خدمات به مردم است به طوریکه اولویت بنده این است که کل وقت اداری را به پاسخگویی به ارباب رجوع بگذارم.
خلیل الهی بدنه دادگستری استان را متشکل از افرادی سالم و مؤمن توصیف و اضافه کرد: اگر هم فرد ناصالح و ناسالمی درون قوّه قضاییه وجود باشد، خودِ دستگاه قضایی او را طرد کرده و خواهد کرد.
وی با اشاره به رای محکومیت افراد صاحب نام و مدیر در طول قضاوت خود در تبریز گفت: عملکرد بنده را همه میدانند و با محکومیت و رایهای صادره صداقت و جدیت کارم را نشان دادهام.

































