آرمان تبریز- ابوالفضل وصالی: مساله ی بسیار مهمی که در مورد شیوع ویروس کرونا باید به آن توجه شود این است که اگر روند ابتلاء شهروندان با همین شیب جلو برود، ظرفیت و امکانات درمانی و بیمارستانی پاسخگو نخواهد شد و به ناچار کادر درمانی را مجبور به گزینش بیماران برای قرار دادن در اولویت معالجه ولو به قیمت مرگ بقیه خواهد کرد.
این اتفاق در گذشته نیز هنگام شیوع بیماری های واگیر مانند طاعون و وبا و حتی مصدومان و مجروجان ناشی از حوادث طبیعی و جنگ در کشورهای مختلف مسبوق به سابقه است و اصولاً کادر درمانی در مجبوریت مواجهه با چنین وضعیتی چاره ای جز چنین رفتاری ندارند و عقل و اخلاق پزشکی نیز آن را منع نمی کند !
فاجعه کرونا جدی است و هر فرد مبتلاء علاوه بر قرار گرفتن در معرض مرگ ، می تواند ناخواسته و ندانسته در نقش سرباز ویروس بی رحم این بیماری دهها نفر خودی و غیر خودی را آلوده کرده و بدین ترتیب چرخه ی گسترش این ویروس مهلک را بصورت تصاعدی تقویت کند.
مع الاسف مشاهده می شود تعدادی از شهروندان در صف های خرید نان و خودپردازهای بانکی و فروشگاه ها فاصله ی لازم را رعایت نمی کنند و خطر آلوده شدن به ویروس و انتقال آن به خانواده هایشان را به همین سادگی بالا می برند !
باید به یاد داشت رفتارهای فردی شهروندان در این برهه تبعات اجتماعی دارد و بدون همکاری یکایک مردم فایق آمدن بر این دومینوی فاجعه ی هولناک ویروس کرونا ، بسیار سخت و پرهزینه است .
درست است که در خانه ماندن برای خیلی از شهروندان شدنی نیست و از این رو به رغم تمام سختگیری ها هنوز در سطح شهر و محلات فعالیت های کسب و کار ادامه دارد ،اما حداقل باید توصیه های بهداشتی و ایمنی با تمام جدیت از سوی خود شهروندان مورد توجه قرار بگیرد تا احتمال ابتلاء به این بیماری صعب العلاج که تاکنون دارو و درمان قطعی برای آن پیدا نشده است کاهش پیدا کند.