آرمان تبریز-عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی در واکنش به نقد توهین آمیز یکی از سخنرانان تاکید کرد: خوب است یادمان باشد در هر شرایطی ، – خاصه در شرایط فعلی کشور، حرف خوب را، بد نزنیم، مبادا آبی در آسیاب استکبار جهانی ریخته و ملت خود را مایوس کنیم.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، کوروش کرم پور حقیقی نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس در واکنش به صحبت های یکی از سخنرانان علیه مجلس طی نامه ای واکنش نشان داد.
در این نامه آمده است:
برادر ارجمند، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای علیرضا پناهیان
با سلام و تحیات
احتراما مکاتبه پیش رو پیرو سخنرانی جنابعالی در خصوص لزوم شفافیت آرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی تنظیم و ارسال می گردد. مستحضرید در آموزههای دینی، واژههای نصیحت، تذکر، موعظه، استماع قول، تواصی به حق، دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر، هر یک به گونهای، اهمیت و جایگاه انتقاد و انتقادپذیری را بیان میکنند و کمترین نکتهای که از روایات مرتبط بدان استنباط میشود، آن است که نقد کردن دیگران در عمل، در جامعه اسلامی ارزش محسوب می شود و نقدپذیری نیز در فرهنگ تشیع جایگاهی اساسی دارد و حیطه نقّادی و نقدپذیری نیز تنها به مسایل فردی و دینی خلاصه نمیشود و شامل حیطههای سیاسی و اجتماعی نیز می گردد. لذا بسی قدردانی از حسن توجه شما در راستای اهتمام در استنتاج طرح شفافیت آرا نمایندگان مجلس شورای اسلامی.
و اما بعد…
اینجانب کورش کرمپور، وکیل ملت شریف ایران در مجلس شورای اسلامی، قائل به شفافیت آرا و از نمایندگان موافق با طرح مذکور در شرایطی نگاشته پیش رو را تنظیم می نمایم که مخاطب خود را فردی ملبس به لباس عظیم الشان روحانیت، مطلع از آداب، اصول و ارکان انتقاد و تذکر در شریعت اسلام و دانسته و تو گویی حکایت ما در این مجال حکایت بردن زیره به کرمان باشد !!
میخواهم برای حضرتتان از روشهای نقد در قرآن کریم بگویم و بسی جای شرمندگی که به قطع شما خود بدان آگاهید! اما ملالی نیست. تذکر غذای روح آدمی است. لذا آنچه که در ادامه بدان اشاره خواهد شد، تذکری است برای من، شما و سایر عزیزان واجب التذکر!
خداوند در قرآن خطاب به پیامبر (ص) می فرماید: ادعُ إِلىٰ سَبیلِ رَبِّکَ بِالحِکمَهِ وَالمَوعِظَهِ الحَسَنَهِ ۖ وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ: با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! (النحل/ ۱۲۵).
– برادرم آیا شیوه شما در آن سخنرانی، شیوه حکمت، موعظه حسنه و حدیث احسن بود؟
– واعظ گرامی! آیا موعظه شما نفس شنونده را نرم و قلب او را به دقت وا داشت؟
– آیا بیانتان مایه ی صلاح حال او شد؟
شما نیک می دانید نقد اصولی و صحیح موجب نمایاندن محاسن و معایب فرد و جامعه است. لذا برای پیشرفت فرد و جامعه سودمند است، اما برای اجرای آن نباید پا از حدود شرع بیرون گذاشت و در حقیقت، نباید برای انجام چنین کار سودمندی به واجبات شرعی بی اعتنا بود و مرتکب محرّمات شد. یکی از محرّمات که احتمال انجام آن در حین انتقاد زیاد است، بدزبانی و دشنام گویی است که منتقد می پندارد چون حق با اوست، می تواند از هر زبانی و واژگانی استفاده کند. منطق قرآن و دستور خداوند متعال به موسی و هارون، علیه ما السلام، باید در این زمینه راهنمای هر مسلمانی باشد؛ فَقُولا لَهُ قَوْلًا لَیِّناً لَعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشى: اما به نرمی با او سخن بگویید، شاید متذکر شود یا (از خدا) بترسد (طه/ ۴۴)
واعظ و کارشناس معزز دین، آیا دین به شما اذن انتقادی چنین توهین آمیز و ناشایست را داده است؟
قرآن کریم حتی دشنام دادن به مشرکان را درست نمی شمارد و مؤمنان را کسانی می داند که از هرگونه لغوی دوری میگزینند و نیز حتی به جاهلان پاسخی در خور و مسالمت آمیز می دهند: وَلَا تَسُبُّوا الَّذِینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ: به کسانی که غیر خدا را می خوانند، دشنام ندهید.(الانعام/۱۰۸)
شاهد بودیم آنچنان بی پروا و ناشایست سخن راندید که قلم شرم دارد آن را ثبت نماید ، مباد به ساحت خواننده بی حرمتی شود. اینجانب سرافراز از رای موافق خود به طرح شفافیت آرا نمایندگان، لکن سرافکنده به جهت توهین مردی از تبار علم و حکمت هستم که تمامیت اعضا خانه ملت را مخاطب خود قرار داد.
– به کدامین حق و در کدامین جایگاه ، ۲۹۰ نماینده ملت را مخاطب خود قرار داده و فریاد برمی آورید: «آی مجلس شورای اسلامی آدم باش»!
– آیا در این مجلس هیچ نماینده ای در پی احقاق حق موکلین خود نمی باشد ؟
– آیا شما در این مجلس، هیچ نمایندهای را آدم قلمداد نمیفرمایید ؟
– مگر نمیدانید هدف از نقد، اصلاح و پیشرفت فرد و جامعه است و یک منتقد زمانی میتواند به این هدف دست یابد که با کلام شایسته و از روی ادب و لطف با مخاطب برخورد نماید و از این طریق، خیرخواهی خود را نشان دهد تا کلام و رفتارش در دل و جان مخاطبه نفوذ کند و تأثیر مطلوب ایجاد نماید؟
– مگر نخواندید دشنامگویی مانع از نفوذ و سد راه همدلی است؟
– آیا سخنان مقام معظم رهبری (دامت برکاته) در خصوص لزوم حسن رفتار مسئولین و صاحب نظران با یکدیگر را فراموش کردهاید؟ حتما یادتان داده اند و شما نیز به دیگران یاد دادهاید که در منظومه فکری أمیر سخن، على (ع) جایی برای دشنام دادن وجود نداشته و ایشان روا نمی داشت که مسلمانی دهان خود را بدان بیالاید.
– آیا شما در سخنانتان نزاکت اخلاقی، اصول ادب و عفت کلام علوی را رعایت فرمودید؟
– آیا در صحیفه نور، ج۱۹، ص ۲۳۲ سخن بنیان گذار فقید نظام مقدس جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره)، را نخواندید که مرقوم فرمودند: هیچ کس حق ندارد که راجع به مجلس جسارتی بکند و مجلس حقش است که موافق و مخالف داشته باشد و ممتنع ؟
– آیا نخواندید این مجلس، فراهم آمده از الله اکبرهای مردم است؟ (همان ج۱۴، ص ۲۹۳)
– آیا نخواندید این مجلس «ماحصل» خون یک جمعیتی است که وفادار به اسلام بوده اند ؟ (همان، ص ۲۳۹)
– مگر توجه نفرمودید که مقام معظم رهبری دامت برکاته فرمودند: « جایگاه مجلس، جایگاهی است بسیار عالی؛ انعکاس نظرات و ارادهی ملت در قوانین و مقررات کشور و رگه های اجرایی کشور است». (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با وزیر و مسئولان کشور و استانداران) (۲۷ آذر ۱۳۷۰)
شما فقط به مجلس توهین ننمودید، به انعکاس اراده ملت ، هتک حرمت فرمودید .
برادر عزیز حضرتعالی سعادت خطابهگویی در محضر شخص رهبری را دارا هستید . شما منتسب به تایید خاصه ایشان و الگوی تدین میان جوانان و حتی فرهیختگان و صاحب نظران این جامعه هستید و نگاه ما سیاسیون به هدایتگری امثال چون شمایی است که حدود الهی را خوانده و بدان عمل نموده اید. آنچه فرمودید فی نفسه صحیح و بلاشک حق قطعی ملت شریف ایران است.
لذا اینجانب کورش کرمپور، نفر پانزدهم در لیست ثبت نامی موافقین طرح شفافیت آرای نمایندگان، در راستای احقاق حق موکلین خود مبنی بر شفافیت آرا نمایندگان، نه تنها پذیرای نقد حضرتعالی می باشم بلکه با تمام توان جهت تحقق آن تلاش خواهم نمود. لکن سخن این است: خوب است یادمان باشد در هر شرایطی ، – خاصه در شرایط فعلی کشور، حرف خوب را، بد نزنیم، مبادا آبی در آسیاب استکبار جهانی ریخته و ملت خود را مایوس نماییم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
کورش (ابوذر) کرمپور
- منبع خبر : خانه ملت