به گزارش خبرگزاریها،مورد این نوجوان ۱۷ ساله بریتانیایی تحت بررسی کامل دانشمندان دانشگاه بریستول این کشور قرار گرفته و آنها گزارش خود در این باره را این هفته در یک نشریه معتبر پزشکی منتشر کردند.
این نوجوان به پزشکان گفته که بهجز سیبزمینی و گوشت فرآوریشده غذای دیگری «دوست ندارد» و از خوردن محصولات غذایی دیگر فراری بوده است.
آزمایشها نشان میدهد که او به این خاطر دچار نوعی از کمخونی و کمبود ویتامین بی۱۲ در بدن خود شده است.
این نوجوان اولین بار در سن ۱۴ سالگی به خاطر احساس خستگی نزد پزشک رفت. او یک سال بعد یعنی وقتی که هم بینایی او و هم قدرت شنواییاش ضعیف شده بود بار دیگر به پزشک مراجعه کرد اما پزشکان نتوانستند علت ناخوشیهای او را تشخیص بدهند.
دو سال بعد، یعنی در هفدهسالگی و موقعی که او دیگر رسماً کور شده بود، دکترها در آزمایشهای خود در بدن او، کمبود شدید ویتامین بی۱۲، کمبود سلنیوم و مس، سطح بالای فلز روی، کاهش شدید ویتامین دی و اختلال در مواد معدنی استخوانها کشف کردند.
او سپس در مورد رژیم غذایی ناسالم خود به دکترها خبر داد و تحقیقات در این مورد نشان داد که او با خوردن بیش از اندازه غذاهای حاضری بیارزش، خود را به بیماری «آسیب تغذیهای به عصبهای بینایی» دچار کرده است.
دنیز آتان، یکی از پژوهشگران دانشگاه بریستول که بر روی مورد این نوجوان تحقیق کرده به نشریه آمریکایی نیوزویک میگوید که در حال حاضر حدود ۲ میلیون نفر در جهان به خاطر تغذیه ناسالم به کمبود ریزمُغذیها، یعنی مواد معدنی و ویتامینهای لازم برای بدن، دچارند. به گفته او، با این وجود، بسیاری از مسئولان سلامتی، به هر دلیلی، از توضیح وخامت این وضعیت خودداری میکنند.
به گفته محققان تغذیه، رژیم گیاهخواری نادرست برخی افراد و قحطیزدگی مردم برخی نواحی از دیگر دلایل کمبود شدید ویتامین بی۱۲ در بسیاری از افراد است.
- منبع خبر : منابع: خبرگزاری آلمان، نیوزویک و سیانان / پ.پ