لزوم رعایت اصول علمی در مصرف کودها و سموم شیمیایی جهت حفاظت از خاک های کشاورزی
لزوم رعایت اصول علمی در مصرف کودها و سموم شیمیایی جهت حفاظت از خاک های کشاورزی
آرمان تبریز-رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: همه تولید ات کشاورزی و حتی فعالیت های غیرکشاورزی در بستر خاک انجام می شود.

آرمان تبریز-رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: همه تولید ات کشاورزی و حتی فعالیت های غیرکشاورزی در بستر خاک انجام می شود.

به گزارش خبرنگار ما؛  مهندس اکبر فتحی در حاشیه برگزاری همایش بزرگداشت روز جهانی خاک که در محل آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار شد، در گفتگو با خبرنگار واحد خبر و اطلاعات صداوسیمای آذربایجان شرقی شبکه سهند ضمن بیان این مطلب افزود: خاک بستر تولید است؛ خاک بستر نگهدارنده آب به شمار می آید و آب بدون وجود خاک معنا و مفهوم ندارد.

وی در خصوص اهمیت خاک اظهار کرد: اگر خاک نباشد، تامین مواد غذایی- پوشاک و البسه و حتی مسکن امکانپذیر نخواهد بود.

مهندس فتحی، گفت: قرار داشتن خاک در معرض انواع فرسایش های طبیعی از جمله فرسایش های آبی، بادی، چرای بی رویه دام ها در مراتع، شخم زدن ناصحیح زمین های کشاورزی، موجب از بین رفتن زمین های حاصلخیز، فرسایش و نابود شدن اراضی زراعی می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان؛ رها شدن آب های نامتعارف منجمله پسآب و فاضلابهای خانگی و صنعتی و مصرف بی رویه کودها و سموم شیمیایی در اراضی زراعی را از سایر عوامل موثر در فرسایش و نابودی زمین های کشاورزی عنوان نمود.

وی تصریح کرد: تهیه و تدوین برنامه های مستمر و منظم در جهت مصرف بهینه کود و سموم شیمیایی در زمینهای کشاورزی، مصرف معقول و متعارف نهاده های دامی در واحدهای تولیدی و جلوگیری از تخریب و تغییرکاربری های غیرمجاز اراضی زراعی جزو سیاست های اجرایی سازمان جهادکشاورزی استان در راستای حفاظت و حراست از خاک های حاصلخیز می باشد.

مهندس فتحی با خاطرنشان ساختن این موضوع که ۴۰ درصد اراضی زراعی استان در اطراف حوضه دریاچه ارومیه قرار دارند، در خصوص وضعیت خاک های موجود در استان تاکید کرد: حوضه آبریز دریاچه ارومیه یکی از ۳ حوضه آبریز استان آذربایجان شرقی بشمار می آید، متاسفانه در سالهای گذشته این زمین ها در اثر بی ملاحظه گی و سهل انگاری دست اندرکاران این بخش به زمین های شور و کم حاصلخیز تبدیل شده اند و این مشکل در استان ما نسبت به سایر استانها از شدت زیادی برخوردار است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان عنوان نمود: تغییر کاربری زمین های کشاورزی در صورت لزوم باید در اراضی زراعی که شامل زون های مستحق و مستعد برای فعالیت های صنعتی و غیرکشاورزی می باشند، انجام گیرد.

مهندس فتحی در پایان تاکید کرد: باید با رعایت اصول علمی در مصرف کودها و سموم شیمیایی دقت لازم را داشته باشیم تا از آلوده شدن و از بین رفتن خاک های کشاورزی جلوگیری بعمل آوریم.