عبور از پیک بار تابستانی نیازمند همراهی بخش های مختلف مصرف است
عبور از پیک بار تابستانی نیازمند همراهی بخش های مختلف مصرف است
آرمان تبریز--مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان، با بیان اینکه پیک بحرانی صنعت برق 500 ساعت در سال است، گفت: برای مدیریت و کنترل پیک بحرانی برنامه های تشویقی برای صنعت، ادارات، کشاورزی، خدمات و خانگی تدوین شده است.

آرمان تبریز–مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان، با بیان اینکه پیک بحرانی صنعت برق ۵۰۰ ساعت در سال است، گفت: برای مدیریت و کنترل پیک بحرانی برنامه های تشویقی برای صنعت، ادارات، کشاورزی، خدمات و خانگی تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز،افشین روشن میلانی با اشاره به اینکه شرکت برق آذربایجان درگاه واردات انرژی است، افزود: ۱۴ برابر صادرات برق، واردات از این منطقه داریم که صادرات بسیار محدود است ولی از ارمنستان نزدیک به ۳۰۰ مگاوات واردات داریم.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد مشترکان کشور در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل قرار داد، گفت: میزان مصرف انرژی در این سه استان ۶٫۵ درصد مصرف انرژی کشور است.

میلانی با اشاره به مشکل پیک مصرف در فصل تابستان و عبور بدون خاموشی از تابستان امسال گفت: عبور از پیک بار تابستانی نیازمند همراهی بخش های مختلف مصرف است و مشترکان در صورت مدیریت مصرف و انتقال مصرف به زمان های کم فشار از پاداش و تخفیف در اعمال هزینه های برق بهره مند می شوند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان با بیان اینکه تقاضای مصرف برق در ساعت های مختلف شبانه روز و فصل های مختلف سال متغیر است ،اظهار داشت: واحدهای صنعتی و تولیدی با مشارکت در طرح های تشویقی از جمله طرح تعطیلات و تعمیرات تابستانی، طرح ذخیره عملیاتی و طرح صنایع خود تامین از پاداش های وزارت نیرو بهره مند می شوند.

وی افزود: مشترکان خانگی و کشاورزی هم با جابجایی زمانی مصرف وسایل برقی از زمان اوج بار به ساعت های کم بار از تخفیف در هزینه مصرفی بهره مند می شوند.

میلانی با بیان اینکه در فصول گرم سال از ساعت ۱۲ تا ۱۶ متوسط مصرف برق بسیار بالاست، گفت: چنانچه در این ساعت‌ها از وسایل برقی استفاده نکنیم و درجه وسایل سرمایشی و کولر بین ۲۲ تا ۲۴ تنظیم کنیم تا مصرف برق مدیریت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو سالانه طرح‌های مختلفی را به منظور کاهش پیک مصرف برق اجرا می‌کند در صورتی که پیک مصرف بالا باشد، باید در ایجاد نیروگاه‌های برق سرمایه‌گذاری قابل توجهی شود؛ این در حالی است که با پیک سایی، دیگر به این سرمایه‌گذاری که در بخش قابل توجهی از سال بلااستفاده می‌ماند، نیازی نخواهد بود.

‌میلانی افزود: وزارت نیرو قصد دارد کسری هشت هزار مگاواتی تولید برق برای تامین نیاز تابستان ۹۸ را با به مدار آوردن نیروگاه های حرارتی، برقابی و تجدیدپذیر و البته سه هزار مگاوات مدیریت مصرف، جبران کند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان با بیان اینکه امسال تمام برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات فنی و فرهنگی مورد نیاز صورت گرفته تا خاموشی بی برنامه و ناشی از کمبود تولید را نداشته باشیم، اظهار داشت: این امر مشروط به مصرف منطقی مشترکان صورت خواهد گرفت.

وی همچنین به۲برابر شدن میزان مصرف برق در مرکز شهر تبریز اشاره کرد و گفت:این افزایش در حالی است که توسعه‌ای در این منطقه رخ نداده است، برای پاسخ به این نیاز بازار و مرکز تبریز، باید خطوط انتقال فشار قوی را احداث کنیم که این برق باید با دکل منتقل شود که این مطلقاً امکان پذیر نیست، انتقال کابل از زیر خاک برای ۲۳۰ کیلوولت هم از لحاظ ایمنی ممکن نیست از این رو برای این کار یک معبر از کوه عون بن علی تا خیابان خاقانی طراحی شده که به صورت تونل زیرزمینی منتقل کنیم.

وی گفت: این تونل به منظور انتقال انرژی برق مورد نیاز کلانشهر تبریز در چهار کیلومتر احداث می‌شود و در حال حاضر از میزان پیشرفت ۶۰ درصدی برخوردار است.

میلانی همچنین در خصوص آخرین وضعیت نیروگاه‌های در حال احداث در آذربایجان شرقی گفت: فاز اول نیروگاه هریس با ظرفیت تولید ۳۵۰ مگاوات برق از ۱۵ تیر ماه سال جاری و نیروگاه بادی در آق کندی شهرستان میانه با ظرفیت اولیه ۳۵ مگاوات به مدار می آید و نیروگاه بناب نیز در کلاس F با ظرفیت ۱۴۵ مگاوات توسعه می‌یابد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان افزود: پروژه نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی هریس با یک واحد گازی و یک واحد بخار از مهمترین پروژه‌های است که بخشی از نیاز برقی منطقه شمال غرب کشور را تامین خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت توزیع برق تبریز نیز در جمع خبرنگاران گفت: تبریز یک میلیون مشترک دارد و سالانه ۳۲ هزار مشترک جدید می‌پذیرد.

عادل کاظمی با بیان اینکه پارسال ۹۰۰ مگاوات مصرف برق تبریز، اسکو و آذرشهر بوده که حدود ۷۷ درصد آن مشترکان خانگی هستند و ۳۴ درصد میزان مصرف را به خود اختصاص دادند، گفت: سالانه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه توزیع انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای مدیریت بهینه مصرف با ۱۶۸۰ مشترک تفاهم نامه مبادله شده است، گفت: ۶۲۴ مگاوات سقف مصرف برق تعیین شده که متأسفانه امسال چند بار از آن عبور کردیم.

کاظمی از ایجاد نرم افزار اعلام خاموشی برق تبریز برای اطلاع رسانی و راحتی حال مشترکین خبر داد و اظهار داشت: مشترکین با نصب این نرم افزار در گوشی خود و با روشن نمود

مکان یاب گوشی و ثبت نام در نرم افزار می تواند با کد اشتراک ، شماره تلفن و یا انتخاب از نقشه از دلیل خاموشی منطقه و زمان رفع مشکل مطلع شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۸۲۰ مگاوات نیاز مصرف برق آذربایجان شرقی است، گفت: ۲۵۰۰ مگاوات نیاز جدید استان در ایام تابستان است که باید توسط نیروگاه‌ها تأمین شود.

فرج نیا همچنین با تاکید بر مصرف بهینه برق افزود: ۴.۲۰۰ میلیارد تومان به مشترکان کم مصرف برق استان مشوق پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۵۴۰ در روستا و ۸۷۰ هزار نفر در استان به جز تبریز، اسکو و آذرشهر از مشترکین این شرکت هستند،افزود:ضریب نفوذ برق ۹۹.۹ درصد است یعنی روستای ۱۰ خانوار بدون برق در استان وجود ندارد و همه برق دار شده‌اند و به زودی روستاهای دارای پنج خانوار و کمتر نیز از نعمت برق بهره مند می‌شوند.