آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: رونق تولید در بخش کشاورزی به معنای تغییر روندهای اجرایی گذشته و بهبود نابسامانیهای این بخش در راستای تولید بیشتر محصولات کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار ما از تبریز، مهندس اکبر فتحی در اولین نشست و جلسه هم اندیشی نمایندگان حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهادکشاورزی استان در شهرستانها و ناظرین ذبح شرعی در کشتارگاهها، با بیان اینکه یکی از بخش های تولیدی کشور بخش کشاورزی می باشد افزود: رونق تولید در بخش کشاورزی یعنی تغییر روندهای اجرایی گذشته و بهبود نابسامانی های بخش کشاورزی و توسعه تولیدات محصولات کشاورزی است.
وی ادامه داد: در سال ۹۸ که توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است وظیفه و رسالت وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان به مراتب سنگین تر و خطیرتر می باشد، بخش کشاورزی عهده دار تامین امنیت غذایی کشور است و بایستی در راستای تحقق منویات معظم له گامهای موثرتری برداریم.
مهندس فتحی خاطرنشان کرد: امنیت ملی در بخش کشاورزی مساوی است با امنیت غذایی به اضافه امنیت دفاعی و فعالیتهایی که در جهت تامین امنیت غذایی جامعه در بخش کشاورزی صورت می گیرد کمتر از امنیت دفاعی نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تدوین برنامه ها و رویکردهای یکساله سازمان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها را در راستای رونق تولید بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: تدوین رویکردها و برنامه های یکساله سازمان جهادکشاورزی در جهت توسعه و رونق محصولات کشاورزی در مدیریت شهرستانها الزامی است و باید برنامه هایی که قابل ارزیابی باشند، تنظیم و اجرایی شوند.
وی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد نرخ گوشت مرغ مربوط به قیمت تمام شده نهاده های دامی می شود و ارتباط مستقیم با آن دارد، گفت: وقتی نهاده های دامی با ارز ۴۵۰۰ تومانی تامین و در اختیار تولیدکنندگان قرار می گیرد، افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ گوشت مرغ منطقی و قابل قبول نیست، برای تنظیم و بهبود این پروسه باید مدیریت جهادی احیاء و ترویج شود.
مهندس فتحی، تاکید کرد: در مقطع زمانی فعلی که با تحریم های اقتصادی و جنگ اقتصادی مواجه هستیم در زیربخش مختلف کشاورزی علی الخصوص در صنعت مرغداری استان نیاز داریم تا با احیاء روحیه و مدیریت جهادی اوایل انقلاب و زمان دوران دفاع مقدس و پیگیریهای مداوم و شبانه روزی از فرصت طلبی عده ای سودجو و واسطه که می خواهند از وضعیت موجود سوء استفاده کرده و مانع روند طبیعی تامین و توزیع نهاده های دامی در بین تولیدکنندگان واقعی این بخش گردند، جلوگیری کنیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ادامه داد: وظیفه نمایندگان حوزه نمایندگی ولی فقیه در مدیریت شهرستانها با توجه به شرایط حاکم بر کشور و با عنایت بر این موضوع که فرهنگ سازی و ترویج روحیه جهادی در بین مدیران اجرایی می تواند نقش بسزایی در راستای رونق تولید ایفاء نماید، نسبت به سالهای گذشته خطیر تر و حساس تر است.
وی با اشاره به توصیه و تاکید مقام معظم رهبری به مهندس حجتی مقام عالی وزارت در خصوص قطع هرچه بیشتر واردات نهاده های دامی از خارج و تولید آن در داخل کشور گفت: در حال حاضر مقام رهبری رونق کشاورزی و توسعه تولیدات کشاورزی را اولویت اول و اصلی نظام می دانند و تاکید دارند که تولید محصولات غذایی و کشاورزی با تمام ظرفیت باید بیشتر و بهتر به جلو پیش رود.
مهندس فتحی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی بر این اساس در نظر دارد تا از سال ۹۸ سطح کشت دانه روغنی کلزا را در سطح کشور تا ۴ برابر افزایش دهد تا هم روغن استحصالی از این محصول مورد استفاده قرار گیرد و هم کنجاله کلزا جایگزینی برای کنجاله سویا گردد که امکان تولید آن در کشور نبوده و به ناچار از سایر کشورها وارد می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه کرد: با عنایت به محدودیت های منابع آبی و خاک زراعی و ضرورت تامین امنیت غذایی آحاد مردم، توسعه سطح گلخانه ها در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح یکی دیگر از سیاست های بخش کشاورزی در سال رونق تولید می باشد.
مهندس فتحی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه روحانیت در جوامع روستایی کشور و استان از جایگاه خاصی برخوردار است، گفت: نمایندگان حوزه نمایندگی ولی فقیه سازمان جهادکشاورزی استان در شهرستانها بایستی از این جایگاه در جهت اقناع بهره برداران کشاورزی و فرهنگ سازی پاره ای از موارد در جهت رونق تولید و توسعه محصولات کشاورزی در جوامع روستایی به نحو احسن بهره برداری نمایند.