در جنگ اقتصادی دشمنان علیه میهن اسلامی، تولید محصول استراتژیک گندم از حساسیت ویژه ای برخوردار است
در جنگ اقتصادی دشمنان علیه میهن اسلامی، تولید محصول استراتژیک گندم از حساسیت ویژه ای برخوردار است
آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در جنگ اقتصادی دشمنان علیه میهن اسلامی، تولید محصول استراتژیک گندم از حساسیت ویژه ای برخوردار است.

آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در جنگ اقتصادی دشمنان علیه میهن اسلامی، تولید محصول استراتژیک گندم از حساسیت ویژه ای برخوردار است.

به گزارش خبرنگار ما؛  مهندس اکبر فتحی در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی و گروه کاری کشاورزی، آب و منابع طبیعی که در اتاق جلسه سازمان برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: تلاش می کنیم مدیریت جهادی را در سازمان و مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها نهادینه نمائیم، نمود عینی مدیریت جهادی در عرصه رونق تولید کاملاً مشهود است.

وی ادامه داد: تولید گندم در تمام مراحل توسط کشاورزان زحمتکش و بی ادعا صورت می گیرد و تا رسیدن آن به مرحله خرید زحمات زیادی را متحمل می شوند، حضور کارشناسان کشاورزی با روحیه جهادی و بطور منظم و منسجم در کنار این عزیزان مدیریت جهادی را عینیت بخشیده است.

مهندس فتحی اظهار نمود: مبارزه با ملخ و سن گندم مستلزم صرف هزینه است، این آفت در استانهای جنوبی کشور طغیان کرده و در مرحله بحران می باشد، بطوریکه در مدیریت بحران کشور مطرح و در حال پیگیری است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه این موضوع در استان اردبیل نیز مشاهده و گزارش شده است، افزود: با حضور جهادی همکاران مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در مزارع استان اردبیل و کمک بی وقفه به کشاورزان و همکاران سازمان جهادکشاورزی اردبیل مبارزه با این آفت انجام و کنترل شد.

وی گفت: مرحله دوم مبارزه با ملخ که بعد از خشکی مراتع و سپری شدن فصل سرسبزی مراتع می باشد به مراتب مشکل تر از مرحله اول است چون ملخ در مراتع می باشد اما پس از خشک شدن مراتع به مزارع حمله می کند.

مهندس فتحی افزود: در جنگ اقتصادی اخیر حساسیت در مورد گندم بسیار است، قیمت گندم در کشور ما و خارج متفاوت می باشد، گندم در این جنگ به منزله گلوله تفنگ برای اسلحه ما است لذا اجازه نخواهیم داد این محصول که در خارج از کشور به قیمت بالایی خرید و فروش می شود بطور قاچاق از مرزها خارج گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: در این راستا اگر مراکز خرید پیش بینی شده به حد کافی نباشند، شرکت غله و سازمان تعاون روستائی بایستی مراکز جدیدی برای این مهم پیش بینی نمایند.

وی با تصریح این نکته که مهم ترین نکته در خصوص خرید تضمینی گندم پرداخت به موقع بهای آن می باشد، گفت: اطلاعات باید در اسرع وقت در سامانه ثبت شده و بانک عامل بهای گندم خریداری شده را پرداخت نماید.

مهندس فتحی اظهار کرد: مدیریت حفظ نباتات موظف است تا اکیپ نظارت بر مراکز خرید را همراهی کرده و بررسی نماید تا گندم خریداری شده دچار آفت و بیماری نباشد و بطور صحیح نگهداری گردد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص محصول کلزا نیز عنوان کرد: با توجه به افزایش سطح زیرکشت این محصول در سال ۹۸ ، باید خرید آن تسریع شود تا مشکلی برای کشت بوجود نیاید و تمهیدات لازم در راستای تشویق کشاورزان برای کشت آن اعمال شود.

مهندس فتحی در بخش پایانی سخنان خود تاکید نمود: برابر دستورالعمل موجود اگر کارخانه ای توانایی خرید و نگهداری گندم را داشته باشد می تواند با ارائه درخواست خود به شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۸ مجوز لازم را دریافت نماید.

مدیرکل شرکت غله و خدمات بارزگانی منطقه ۸ کشور نیز در این جلسه اظهار نمود: با توجه به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم در سالجاری ۱۷۰۰۰ ریال تعیین شده است، نرخ خرید و فروش گندم در کشورهای همسایه مبلغ ۳۴۰۰۰ ریال می باشد و این احتمال وجود دارد که گندم بطور قاچاق از کشور خارج شود و کشاورزان رغبت چندانی برای فروش به مراکز خرید تضمینی نداشته باشند.

مهندس اسفندیار ابوالحسن زاده با اشاره به اینکه مراکز ذخیره سازی دائمی و استاندارد در استان به ظرفیت یک میلیون تن موجود می باشد، گفت: امسال ۳۵ مرکز خرید دائمی در نظر گرفته شده است، تا الآن ۱۸۰۰ تن گندم خریداری شده که حدود ۱۲۵۰ تن آن در سیلوی مولان خرید و ذخیره سازی شده است.