آرمان تبریز- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، تبریز را طلایهدار برقراری حاکمیت قانون در کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار ما؛ آیین بزرگداشت یکصد و سیزدهمین سالگرد صدور فرمان مشروطه، عصر روز ۱۴ مرداد ۹۸ در محل خانه مشروطه تبریز، برگزار شد.
«مرتضی آبدار» مدیرکل میراث فرهنگی استان در این آیین ضمن تبریک فرا رسیدن یکصد و سیزدهمین سالگرد صدور فرمان مشروطه، به نقش موثر تبریز در تاریخ با شکوه ایران اشاره کرد و گفت: تبریز همواره پیشتاز عرصه آزادی و آزادی خواهی بوده و این پیشتازی در به ثمر رسیدن انقلاب مشروطه به شیوه ای ارجمندتر به منصه ظهور رسیده است.
آبدار با تاکید به اینکه پاسداری و به سرانجام رسیدن نهضت مشروطه، مدیون علما، دلاوران و مردم قهرمان تبریز است، ادامه داد: مردم تبریز و آذربایجان در رویداد عظیم مشروطه تنها با هدف برقراری حاکمیت قانون به جای اراده اشخاص، تامین حقوق و آزادیهای فردی و اجتماعی به پا خواستهاند که نشان از یک انقلاب پیشرو و مترقی دارد.
وی گفت: به نظر می رسد در حال حاضر توجه به مبحث مشروطیت کمرنگ شده است و کمتر صحبتی از جنبههای آزادیخواهانه و عدالتطلبانه آن به میان میآید. این در حالی است که ما برای ادامه راه و تحقق آرمانهای عدالت خواهانه، یقینا به کمک پژوهشگران و محققان، به بازخوانی تاریخ مشروطه نیاز داریم تا شاید با بازنگری و نگاه جدی به آنچه در ایام پسامشروطه بر ما گذشته است، بتوانیم در راه ساختن آیندهای موفق و عزتمند قدم برداریم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان با اشاره به اقدامات این اداره کل در زمینه صیانت از آثار و معرفی تاریخ مشروطه، گفت: از جمله اقدامات اداره کل میراث فرهنگی استان در این زمینه می توان به پیگیری طرح توسعه، بهسازی و توسعه امکانات خدماتی موزه مشروطه، بازگشایی خانه ستارخان و افتتاح فاز اول خانه موزه شیخ محمد خیابانی در شهریور ماه سال جاری اشاره کرد.
آبدار در خاتمه گفت: در راستای اجرایی شدن طرح توسعه موزه مشروطه از شهردار محترم تبریز خواستاریم تا با تملک خانه های مجاور موزه در این امر یاریگر اداره کل باشند.
گفتنی است، در آیین بزرگداشت یکصد و سیزدهمین سالگرد صدور فرمان مشروطه، دکتر ظریفیان استاد دانشگاه تهران با موضوع نیاز امروز جامعه ایران به مشروطه و دکتر قدیمی استاد دانشگاه تبریز با موضوع نخستین تجربه دموکراسی در ایران، به سخنرانی پرداختند.