افزایش تعداد مبتلایان کرونا در هفته گذشته/ اعداد از موج چهارم خبر می‌دهند؟
افزایش تعداد مبتلایان کرونا در هفته گذشته/ اعداد از موج چهارم خبر می‌دهند؟
آرمان تبریز-نگرانی‌ها نسبت به شروع موج بعدی بیماری در کشور رو به افزایش است.
آرمان تبریز-نگرانی‌ها نسبت به شروع موج بعدی بیماری در کشور رو به افزایش است.

خوشبختانه برخلاف هفته‌ گذشته، این هفته آمار قربانیان و بستری‌های گذشته روند افزایشی خود را ادامه نداد، البته متأسفانه تعداد مبتلایان بیشتر از قبل شد.

افزایش تعداد مبتلایان می‌تواند نشانه‌ای از افزایش آمار بستری‌ها و قربانی‌های کروناویروس در هفته‌های بعدی باشد، هفته‌هایی که شاید زمان شروع موج چهارم و زمستانی کرونا در کشور باشد. مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، امروز در این رابطه گفته بود: شاهد افزایش دوباره بیماران در بیمارستان‌ها هستیم، علت اصلی این افزایش بی‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و اگر با همین روند جلو برویم احتمالا در اسفند ماه شاهد خیز جدید و موج چهارم انتشار کرونا در ایران خواهیم بود.

زندگی‌هایی که تمام شد؛ ۵۸۷ نفر

اگرچه این افزایش تعداد مبتلایان هنوز منجر به افزایش آمار مرگ نشده است، در هفته گذشته تعداد قربانیان کرونا در کشور تفاوت چندانی با گذشته نداشت، اگرچه متأسفانه در روز ۶ بهمن تعداد قربانیان بیماری تا مرز سه رقمی شدن هم رفت و ۹۹ زندگی بخاطر ابتلا به کرونا پایان یافتند.

در مجموع از تاریخ ۳ تا ۹ بهمن، ۵۸۷ نفر از مبتلایان بخاطر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند؛  ۲۶ نفر کمتر از هفته قبلی. البته به طور کلی به نظر می‌رسد آمار قربانیان کروناویروس در کشور در سه هفته گذشته دیگر دیگر روند نزولی سابق را طی نمی‌کند، موضوعی که مسئولان وزارت بهداشت آن را نشانه‌ای برای شروع موج چهارم بیماری می‌دانند.

معمولا بعد از افزایش آمار مبتلایان بیماران کووید-۱۹، دو هفته بعد تعداد بستری‌ها و سه تا چهار هفته بعد آمار قربانی‌ها افزایش پیدا می‌کند.

آن‌هایی که در خطر مرگ قرار دارند؛ ۴۴۳۲۱ نفر

متأسفانه همانطور که دکتر محرز و دیگر پزشکان هشدار دادند، این افزایش تعداد بیماران به طور جزئی در آمارهای هفتگی کرونا هم دیده می‌شود، به طوری که هفته گذشته به طور میانگین هر روز ۶۳۳۱ نفر به کرونا مبتلا شدند و در روز ۸ بهمن با ابتلای ۶۶۰۸ نفر این آمار به اوج خود رسید.

در مجموع هفته گذشته ۴۴۳۲۱ نفر به کروناویروس مبتلا شدند، این یعنی تعداد مبتلایان کرونا در کشور به بیشترین میزان خود در ۵ هفته اخیر رسیده است و این آمار نسبت به هفته قبلی ۱۶۱۱ نفر افزایش پیدا کرده است.

این آمار صعودی در پایتخت هم دیده شده است،  انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، در این رابطه چند روز پیش گفته بود: « بر اساس گزارشات در کشور و همچنین در استان تهران روند رو به افزایش مبتلایان مشاهده می شود و اگر پروتکل ها و نظارت ها ساده و عادی تلقی شوند با مشکلات بسیاری مواجه می شویم، پرهیز از عادی سازی در همه موارد باید مورد توجه قرار گیرد و شعار ستاد کرونا در تهران پرهیز از عادی سازی در همه موارد بوده و نباید به گونه ای عمل کنیم که عقب ماندگی غیر قابل جبران اتفاق بیفتد.»

آن‌های که بستری شدند

البته خوشبختانه این افزایش آمار هنوز روی افزایش تعداد بستری‌های بیماری تاثیر نگذاشته است و به طور میانگین هفته گذشته هر روز ۵۷۶ نفر از مبتلایان کووید-۱۹ در بیمارستان‌ها بستری شدند. در روز ۸ بهمن این آمار ۶۹۵ نفر هم رسید. این در حالی است که هفته گذشته حداکثر تعداد بستری‌های روزانه ۸۴۰ نفر بود.‌

در مجموع از تاریخ ۳ تا ۹ بهمن، ۴۰۳۳ نفر از مبتلایان کرونا در کشور در بیمارستان بستری شدند، این یعنی تعداد بستری‌ها از هفته پیش ۲۵۰ نفر کمتر شده است. البته به نظر می‌رسد روند کاهشی در این آمار کرونا هم در ۳ هفته گذشته متوقف شده است.

درصد مرگ‌ومیر کرونا

درصد مرگ‌ومیر هفتگی کرونا در کشور که برای چندین هفته نزولی بود از ۶.۲۷ درصد به ۱.۴ درصد رسیده بود، همچنان در حدود این عدد ثابت است. گفته می‌شود افزایش تعداد تست‌های کرونا در کشور و پیدا کردن موارد خفیف و بدون علامت بیماری عامل کاهش این عدد در این مدت باشد.

دیگر شهرستانی قرمز نیست

خبر خوب از آمار کرونا این که در یک هفته گذشته تعداد شهرستان با وضعیت قرمز از ۱۰ به ۰ رسیده است، قبلا ۱۰ شهرستان از استان مازندران در وضعیت قرمز بودند.

البته روند صعودی مبتلایان کرونا در کشور برای بسیاری نشانه‌ نگران‌کننده‌ای است و به نظر می‌رسد احتمال قرمز شدن دوباره وضعیت ایران وجود دارد.

محرز می‌گوید: روند افزایش بیماری کووید۱۹ و انتشار ویروس کرونا در ایران بسیار نگران کننده است و تعداد بیماران بستری که به بیمارستان ها مراجعه می کنند و نیز بیماران سرپایی رو به افزایش است، علت اصلی آن هم افزایش دورهمی ها، تجمعات و مسافرت هاست و اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم کاهش یافته و رفت و آمدها در اماکن عمومی بیشتر شده است.