آرمان تبریز- استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر افزایش ارتباط کاربردی دانشگاه و صنعت، گفت: پارک علم و فناوری، دانشگاه و صنعت را با یکدیگر آشتی دهد.
به گزارش خبرنگار ما از تبریز، دکتر محمدرضا پورمحمدی در بازدید از پارک علم و فناوری استان، گفت: خوشبختانه برخی طرحهای ارائه شده توسط شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری، بینظیر است و حتی برخی از آنها نمونه و مشابه خارجی هم ندارد.
وی با قدردانی از متولیان امر و تلاشهای ارزشمند جوانان، عنوان کرد: مشکل مکان لازم برای فعالیت این عزیزان، رفع شده و پارک علم و فناوری، مکان مناسب برای پیشبرد فعالیت آنها را تامین خواهد کرد.
پورمحمدی افزود: ما نیز آماده حمایت همه جانبه از توسعه فعالیتهای فناورانه، ارائه تسهیلات و امکانات مورد نیاز و معرفی به سازمانهای مصرف کننده برای تولید انبوه محصولات تولیدی در شرایط تحریم هستیم.
وی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب، ایران جایگاه مشخص علمی در جهان نداشت، افزود: به برکت انقلاب اسلامی، امروزه رتبه ۱۶ بینالمللی را در تولید علم و دانش داریم، ولی در حوزه تولیدات فناورانه و تبدیل علم به ثروت، جایگاه ما مناسب نیست و امیدواریم در آینده ای نه چندان دور و به دست پرتوان جوانان دانشمند این مرز و بوم، به رتبه قابل قبول تولید فناورانه در جهان دست یابیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه از سالهای گذشته، جهتگیری مناسبی توسط پارک علم و فناوری در راستای تلاش برای تولید ثروت از علم ترسیم شده است، ادامه داد: در شرایط کنونی که کشور ما با مشکلاتی همچون تحریم مواجه است، توجه و اتکا به توانمندی داخل، حرکت در مسیر استقلال و خودکفایی محسوب میشود و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
پورمحمدی با اشاره به وابستگی اقتصاد کشور به نفت، ابراز کرد: متاسفانه در سالهای گذشته، این موضوع باعث شده آن چنان که باید و شاید به موضوع تولید ثروت از علم توجهی نشده و در شرایط فعلی، بیش از پیش میتوان به این مهم توجه کرده و برای استقلال و خوکفایی ایران اسلامی تلاش کرد.
وی ارتباط دادن واقعی صنعت و دانشگاه را یکی از دغدغههای اصلی خود برشمرد و گفت: پارک علم و فناوری میتواند در این زمینه نقش بسیار موثری داشته باشد و باید با استفاده از ظرفیت این مجموعه، شاهد افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه و دستیابی به اهدافی همچون ایجاد اشتغال پایدار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و به روز شدن تکنولوژی مورد استفاده در صنایع استان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بیکاری را اصلیترین مشکل کشور قلمداد کرد و ادامه داد: متاسفانه نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی، به بیش از ۲۵ درصد رسیده و باید بااتخاذ تصمیمات مناسب، اشتغالزایی مناسبی برای جوانان داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی با تاکید مجدد بر ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه، عنوان کرد: دانشگاه باید نسخه مشکلات صنعت استان را ارائه کند و پارک علم و فناوری می تواند در زمینه آشتی صنعت و دانشگاه، پیش قدم باشد.
وی از تصمیم مدیریت ارشد استان برای راهاندازی کارخانه نوآوری در استان خبر داد و تصریح کرد: مسئولان امر به برگزاری استارتاپها برای صنعتگران و تولیدکنندگان، توجه ویژهای داشته باشند و چنین نباشد که دانشجویان، تنها استفاده کنندگان از استارتاپها باشند.
واعظی، رییس پارک علم و فناوی استان نیز در این جلسه به تبیین عملکرد پارک در حوزههای مختلف پرداخت که از آن میان میتوان به انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمانهای مختلف و دانشگاه های استان، انجام مراحل مقدماتی تاسیس نخستین پردیس فناوری سلامت در استان، حمایت مالی از پایان نامههای فناورانه و .. اشاره کرد.