آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: افزایش قیمت محصولات پروتئینی، بیشتر متاثر از عامل روانی و کاهش قدرت خرید مردم است.

آرمان تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: افزایش قیمت محصولات پروتئینی، بیشتر متاثر از عامل روانی و کاهش قدرت خرید مردم است.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز،  مهندس اکبر فتحی در برنامه زنده « تراز» شبکه سهند، ضمن بیان این مطلب افزود: گرانی در کلیه اقلام وجود دارد و همگی هم عقیده هستیم که این گرانی صرفاً مخصوص محصولات کشاورزی اعم از گوشت، برنج و میوه نیست و در سایر بخش ها نیز وجود دارد.

وی گفت: افزایش قیمت محصولات کشاورزی، یکی از بخش هایی است که به بخش های دیگری وابسته بوده و تحت تاثیر این بخش ها می باشد، ما نمی توانیم گوشت را به عنوان یک کالای مجزا در نظر گرفته و کنترل نمائیم این کار عملاً کار غیر ممکنی است.

مهندس فتحی ادامه داد: مطالعات میدانی انجام شده در خصوص تولید گوشت قرمز و گوشت مرغ در سطح استان نشان می دهد که در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ ، به هیچ عنوان با کمبود تولید مواجه نبوده بلکه افزایش تولید نیز داریم، تفاوت قیمتی که بوجود آمده است ناشی از تاثیرات منفی بوجود آمده در سطح بازار است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: نرخ گوشت گوسفند زنده از قرار کیلویی ۳۸۰ الی ۴۰۰ هزار ریال اعلام شده است، دامدار هم خودش را مجاب نمی کند که دامش را کمتر از این قیمت بفروشد و سعی می کند در زمان مناسب و سود بیشتر محصولات دامی خود را عرضه بازار نماید.

وی ادامه داد: مجموعه این عوامل و نوسانات ارزی موجب شده اند تا در بازار شاهد افزایش نرخ گوشت قرمز و گوشت مرغ باشیم، ما در تولید و عرضه محصولات پروتئینی مشکلی نداشته بلکه نسبت به سال ۹۶ افزایش تولید نیز داریم.

مهندس فتحی تصریح کرد: صنعت مرغداری، صنعتی وابسته است به این معنا که ۸۰ درصد نهاده ها از جمله ذرت و کنجاله سویا از خارج وارد می شوند و در شرایط حاکم که با تحریم های ناجوانمردانه اقتصادی روبرو هستیم به میزان قابل توجهی افزایش قیمتها ناشی از کمبود و قاچاق این نهاده ها می باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این مطلب که مصرف سالیانه گوشت کشور بالغ بر یک میلیون تن است، خاطرنشان ساخت: میزان نیاز و مصرف گوشت کشور سالیانه یک میلیون تن در سال است که از این میزان طی سالهای گذشته و در حال حاضر نیز ۸۵۰ هزار تن در داخل کشور تولید می شود و ۱۵۰ هزار تن مابقی وارداتی است که امسال در ده ماهه اول سال ۹۷ این مقدار توسط وزارت جهادکشاورزی و شرکت پشتیبانی دام وارد کشور شده است .

مهندس فتحی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دو قیمتی بودن برخی اقلام از جمله گوشت قرمز و گوشت مرغ، تاکید نمود: در برخی موارد دو قیمتی بودن کالا و اقلام پروتئینی حتی به فساد نیز منجر می شود و تاثیر منفی بر روی مصرف کنندگان دارد، بایستی در سطح کلان و کشور به این معضل فکری اساسی اندیشیده شود چون این مشکل، صرفاً مشکل استان آذربایجان شرقی نیست.