آرمان تبریز-در آستانه عید نوروز مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی توصیه هایی را جهت انتخاب، خرید و نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین ارائه نمود.

آرمان تبریز-در آستانه عید نوروز مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی توصیه هایی را جهت انتخاب، خرید و نگهداری ماهی قرمز سفره هفت سین ارائه نمود.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز،، دکتر امیر حسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی، در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر صدا و سیمای آذربایجان شرقی ضمن تبریک پیشاپیش عید نوروز، نکات مهمی را در خصوص انتخاب، خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام نوروز بیان نمود.

دکتر بهداد بر خرید ماهی قرمز از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی تاکید کرد و گفت: ماهی قرمز باید دارای ظاهری سالم و شنای متعادل باشد و مردم از خرید ماهیانی که دارای علائمی از قبیل باله های تاخورده یا جمع شده، بیرون زدگی یک طرفه یا دو طرفه چشم ها، لکه های پنبه مانند در اطراف دهان و یا سطح پوست، لکه های خاکستری یا قرمز به شکل زخم در روی سطح بدن و یا بدن رنگ پریده یا لکه لکه شده، بی قراری ماهی و یا مالیدن پوست بدن خود به اطراف ظرف نگهداری و یا ریخته شدن پولک ها خودداری نمایند.

وی استفاده از دستکش خصوصاً برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی را در هنگام تعویض آب ماهی ها لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: تا حد امکان نباید با پوست بدن ماهی تماس برقرار شود و پس از هر بار تعویض آب، باید دستها به صورت کامل با آب و صابون شستشو داده شود و از دست زدن کودکان به ماهیان جلوگیری نموده و آموزش های بهداشت فردی لازم به آنها داده شود تا از دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از تماس دست با ماهی یا آب نگهداری ماهی خودداری نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان همچنین در خصوص رهاسازی ماهیان قرمز در رودخانه ها و آبهای آزاد هشدار داد و افزود: هم شهریان عزیز توجه داشته باشند که ماهی قرمز به علت رقابت غذایی با جمعیت ماهیان بومی منابع آبی طبیعی(رودخانه ها، دریاچه ها) و زاد و ولد سریع، باعث تغییر اکوسیستم بومی می شوند، لذا از رهاسازی آنها در این گونه محیط ها اجتناب گردد و صرفا در مکانهای اعلامی توسط شهرداری ها این رهاسازی ها انجام پذیرد.